Gyula, Kultúra

Online programokat szervez a gyulai művelődési központ

Élő online koncertek és gyermekelőadások mellett egy szabadtéri fotótárlatot szervez a gyulai művelődési központ a zárvatartás ideje alatt – tájékoztatta az intézményt működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. közleményben az MTI-t.

    Mint írják, heti rendszerességgel szerdánként online előadásokat, koncerteket terveznek Stream szerda címmel. Több kamerával és hangtechnikus segítségével közvetítik élőben a 18 órakor kezdődő produkciókat. A streamek linkjei az intézmény Facebook oldaláról lesznek elérhetők.
    Az események felvételei másnap felkerülnek az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. YouTube csatornájára, így azokat később bárki vissza tudja nézni.
    A november 25-én induló sorozatban olyan jól ismert, helyi előadók szerepelnek majd, mint Hevesi Imre, a Pernahajder Campbell, a Royal Dixieland Band, Téglás Ferenc és Zenakara, Patyi Zoltán, gyermek előadásával Pepe Manó, a Hanta Banda Zenekar, a Bizseri Bábcsoport és megtekinthető lesz élőben a Calliope színjátszókör előadása is.
    Az élő események mellett előre rögzített produkciókkal is jelentkezik a gyulai művház, a rendszeresen programjaikon szereplő művészek heti két-három alkalommal mondják el kedvenc verseiket.
    A közművelődési intézmény munkatársai emellett két ismert helyi fotós, Bánfi Barna és Bagyinszki Zoltán Gyuláról készült galériáját a Vigadó üveg körfolyósán helyezték el, így aki a Göndöcs-kertben teszi napi egészségügyi sétáját, megtekintheti a kiállítást a művelődési központ kötelező zárva tartása alatt is – olvasható a közleményben.

Online rendezik meg a 15. Digiporáma Fesztivált Békéscsabán

A járványhelyzet miatt online rendezik meg a a 15. Digiporáma Fesztivált Békéscsabán a Lencsési Közösségi Házban szombaton - tájékoztatta az Elolvasom

Dénes Attila blogger különleges békéscsabai épületekről szóló írásait, régi tervrajzokat és képeslapokat mutatja be a Csabai házak almanachja című könyv, Elolvasom

Muzsikál az erdő programsorozatot a Körösök völgyében

A regionális Erdők Hete nyitórendezvénye pénteken kora délután helyi termékek bemutatójával és kézműves foglalkozással veszi kezdetét. Ekkor nyílik meg a Elolvasom

0 0 vote
Article Rating

Érdekel minket a Te véleményed is!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments